Σάββατο, 12 Ιουλίου 2008

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΠΑΝΑΝΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΥ ΖΑΧΑΡΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Για τη συγκεκριμένη σοκολάτα θα χρειαστούμε τα κάτωθι δυσεύρετα υλικά:
2 κιλά ώριμες μπανάνες. Οι μπανάνες θα πρέπει να είναι αισχρά και τερματισμένα ώριμες. Μαύρη φλούδα, μαλακή σάρκα και να έχουν πολύ άρωμα μπανανίλας. Τέτοιου είδους μπανάνες δεν πουλάει ούτε ο πιο ξεδιάντροπος μανάβης, για το λόγο αυτό θα πρέπει να τις διεκδικίσεις. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να του πεις να σου της φυλάξει. Εγώ τις βρήκα σε προσφορά στη λαίκή της Τούμπας.
Μισό φλυτζάνι ζάχατη μαύρη. Ναι μισό φλυτζάνι μόνο. Ναι μαύρη. Ούτε καστανή ούτε δεν ξέρω και γω τι άλλο. Μαύρη αυτή που κολλαέι. Τη βάζεις στο κατσαρόλι με 2-3 κουταλιές της σούπας νερό και σε λίγο έχεις μια καραμέλα. Πετάς μεσα μπανανίτσα κομένη σε κομματάκια μικρά-επίσης και ξεφλουδισμένη-λίγο κανέλα, λίγη βανίλια σε χαμηλή φωτιά. Αφήνεις την κατάσταση να ξεκουραστει για μια μέρα. Αυτό με την ξεκούραση δεν ξέρω γιατί χρειάζεται. Μια φορά πάντως που δεν την ξεκούρασα έγινε μεγάλη αποτυχία, μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο Κουτσός που του χάρισα ένα βάζο. (Το βάζο δεν το χάρισα επειδή ήξερα ό,τι η μαρμελάδα ήταν αποτυχία. Πρώτα το χάρισα και μετά το αντιλήθφήκαμε.) Αφού ξεκοπυραστεί και αυτή τη δίνεις μία ακόμη βράση. Μέσα πετάς μισό φλύτζάνι κακάο. Δε θέλω τσιγουνιές. Καλής ποιότητας κακάο, από τα φτηνά πάντως η πιο καλή επιλογή είναι το ΓΙΩΤΗΣ. Εννοείται πω ανακατέυεις. Αφήνεις να κρυώσει και μετά πετάς μέσα το καταπληκτικό ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΚΟΚΟΛΑΤΑΣ. Ανακατέυεις, βάζεις σε βάζο, απολαμβάνεις. Η μαρμελάδα αυτή δεν έχει και τραγική περίδο ζωής, γιατί δεν έχει ζάχαρη. Επίσης μετά μπορείς να πάς και στη συναυλία της SADRA αν είσαι Αθήνα, ή της Alanah Miles αν είσαι Θεσσαλονίκη.
Φιλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: